Huomaa ero, miltä tuntuu työskennellä santoku-veitsellä, joka on erittäin kova ja terävä, kun leikkaat lihaa, kalaa tai vihanneksia äärimmäisellä tarkkuudella. Santoku-veitsi on japanilainen yleisveitsi, jolla kalan, lihan ja vihannesten leikkaaminen, suikaloiminen ja fileoiminen sujuu kätevästi. Japanilaisen Miyabin 5000 MCD Santoku -veitsi on erittäin terävä ja kova, minkä ansiosta sen terä leikkaa raaka-aineet äärimmäisen helposti ja tarkasti. Veitsi on valmistettu 101-kerroksisesta MC63-teräksestä, joka on karkaistu -196 °C:ssa, mikä takaa veitsen 63 HRC:n kovuuden. Veitsessä on lisäksi Honbazuke-hionta, mikä antaa uskomattoman terävyyden. Jokainen veitsenterä on ainutlaatuinen niin kutsutun damaskimuotoilun ansiosta. Terän pituus on 18 cm. Kahva on Masur-koivua, joka veitsen terän tavoin luo uniikin vaikutelman. Kahvassa on lisäksi perinteinen japanilainen D-muotoilu, jonka ansiosta kahva takaa ergonomisen otteen. Näin kätesi ei väsy käyttäessäsi veistä.