Silver Moon Turku

Silver Moon Turku –karaokebaari

Karaokebaarit ovat olleet luontaisia karaokelaulun paikkoja Suomessa jo kolmekymmentä vuotta. Aluksi karaokelaitteita ei juuri kotikäytössä ollut, joten baarit olivat ainoita paikkoja, joissa pystyi karaokea laulamaan. Suomalaiset ihastuivat karaokeen heti, kun se rantautui Suomeen. Moni ravintola sai karaoken myötä uusia asiakkaita karaokelaitteistojen myötä. Karaokeen satsaaminen on ollut ravintoloille kannattavaa, sillä ilmiö ei ole osoittanut hiipumisen merkkejä. Baareihin tullaan usein porukalla viihtymään, ottamaan lasilliset ja myös laulamaan lempibiisejä. Tietynlainen äänenvoimakkuus kuuluu baareihin, joten niissä voi laulaa täysillä ja lujaa. Samaa tunnelmaa ei välttämättä kotilaitteilla saa aikaan, siksi moni laulaakin vain baareissa.

Silver Moon Turku on Turun keskustassa sijaitseva karaokeravintola. Ravintola avasi ovensa ensi kerran vuoden 2004 marraskuussa, ja se saavutti välittömästi huikean suosion. Tässä ravintolassa löydät turkulaisen karaoken fiiliksen!

Couple at Karaoke Party

Karaoke Turku

Turussa on useita muitakin suosittuja karaokebaareja. Parhaimmistoon kuuluvat esimerkiksi ravintola Port Arthur, Karaoke ja Music Bar Paviaani, Streetbar 95, Turun Marutsa, Kv-Ravintolat, Hofta Sport Ab, Bambu Garden, Coco Loco, Pocket Bar ja Fox.

Joissain karaokepaikoissa on myös disco tai ruokaravintola. Erilaisia konsepteja kokeillaan, muun muassa Aurajoen länsirannalla sijaitseva Club Bassi yhdistelee karaokea ruokatarjontaan. Yökerhossa voi nauttia karaoken ohessa esimerkiksi simpukoita. Karaokebaarin juomatarjontaan kuuluu samppanjaa, cocktaileja ja viinejä. Pocket Barissa voi karaoken laulamisen välissä pelata muutaman pelin biljardia.

Audio microphone in karaoke bar

Kattavat biisilistat

Monipuoliset ja laajat biisilistat innostavat karaoken harrastajia tulemaan niihin baareihin, joissa biisejä on valikoimissa runsaasti. Parhaat karaokebaarit käyttävät laajaa Singa Pro -palvelua. Sitä voi tutkia omaan älypuhelimeen ladatusta ilmaisesta sovelluksesta ja valita kappaleet etukäteen. Tosi harrastajat harjoittelevat biisejä kotonaan, ja tulevat sitten baariin yleisön eteen laulamaan.

Millaisia lauluja Suomessa sitten lauletaan? Karaoke Suomi on vahvasti kotimainen, sillä kolmen kappaleen kärki suurimmissa kaupungeissa on suomalainen. Ainoastaan Helsingin ja Vantaan listoilla kolmen kärkeen mahtuu Bradley Cooperin ”Shallow”. Esimerkiksi Turun lauletuin biisi on Behmin ”Rakas”, toiseksi lauletuin on Lauri Tähkän ”Blaablaa” ja kolmanneksi lauletuin on Rauli Badding Somerjoen ”Paratiisi”.

Soul Singer

Silver Moon Turku – parasta karaokea

Silver Moon Turku ei jätä ketään kylmäksi, sillä ravintolan puitteet ovat loistavat illan viettoon. Ravintola tarjoaa viihtyisät tilat seurusteluun ja hauskanpitoon. Silver Moon listaa parhaat paikat ja lauletuimmat biisit, eikä turkulainen legendaarinen paikka häviä muille. Ravintolaa on uudistettu; siellä on parhaat äänentoistolaitteet ja laaja biisivalikoima. Ravintolassa voi myös pelata ilmaista biljardia ja sieltä löytyy monia pelejä seurusteluun ja ajanvietteeksi.

Karaokebaarit tarjoavat mukavaa yhdessäoloa aikuisille. Ystävykset, työ- tai harrastusporukka voi mennä yhdessä rentoutumaan, ottamaan lasilliset ja samalla pitämään hauskaa. Karaokessa kynnyksen ei tarvitse olla korkealla, voi rohkeasti mennä kokeilemaan porukalla. Laulujen sanat näkyvät screenillä, joten sanojen unohtaminen ei haittaa. Levyltä kuuluu biisin taustamusiikki, joten sävelkulkuun saa myös apua. Karaokea voi ”laulaa” vain hyräilemälläkin!

Group of friends singing together at the party