Hyvällä fileointiveitsellä on paljon helpompaa suorittaa muutoin vaikeita tehtäviä, kuten lohen fileointi tai kokonaisen kanan leikkaaminen. Tässä Mareldin fileointiveitsessä on keskipehmeä jousto, joka tarjoaa hyvän tarkkuuden käytön aikana. Veitsen matala profiili kapealla terällä tekee siitä sopivan myös kinkun tai lihan viipalointiin. Toisin sanoen saat veitsen, jonka avulla voit helposti ottaa seuraavan askeleen keittiössä ja tulla entistä paremmaksi kotikokiksi.Tämän Mareld-keittiöveitsisarjan muotoilu nojaa saksalaiseen perinteeseen. Kaikki veitset on valmistettu 1.4116 ruostumattomasta teräksestä, jonka kovuus on 55-57 HRC Rockwellin asteikolla. Näin saat lujan terän, joka kestää useimpia asioita, mutta on myös helppo teroittaa takaisin teräväksi. Veitsen kahva on valmistettu vaaleasta pakkapuusta, joka on sekoitus ohuita puukerroksia, jotka on liitetty yhteen hartsilla korkean paineen alaisena. Se luo kovan ja kompaktin materiaalin, joka on sekä vettä hylkivä että bakteerikasvua ehkäisevä.Jotta terä säilyy mahdollisimman hyvänä erittäin pitkään, suosittelemme, että peset veitsen käsin, kuivaat sen talouspaperilla ja säilytät sitä veitsimagneetissa, veitsitelineessä tai veitsitukissa. Niitä tulee huoltaa teroituspuikolla ja teroittaa säännöllisesti teroittimella, jotta terävyys säilyy. Suosittelemme Mareldin Teroituspuikkoa. Ylläpitohiontaan suosittelemme Mareldin 1000/3000 Hiomakiveä. Uuden terän luomiseksi suosittelemme, että aloitat matalarakeisella hiomakivellä, esim. Mareld 300/1500 Hiomakivellä ja sen jälkeen kiillotat reunan hienommalla karkeudella, esimerkiksi Mareld 4000/8000 Hiomkivellä.