Yleisveitsi on jotain vihannesveitsen ja pienemmän kokkiveitsen väliltä. Täydellinen pilkkomiseen, viipaloimiseen tai pienempien vihannesten, kuten salottisipulin tai valkosipulin, leikkaamiseen. Yleisveitsi on myös hyvä vaihtoehto, jos keittiössä on mukavampi käyttää pienempää veistä. Mareld Akio -yleisveitsestä saat kapean, mutta tehokkaan pienen veitsen suurilla mahdollisuuksilla - hyvä valinta jokaiseen keittiöön.Mareldin Akio-veitsisarja on valmistettu damaskitekniikalla, jossa on 67 kerrosta, mikä antaa terälle kauniin kuvion, joka on ainutlaatuinen jokaisessa veitsessä. Sarjan veitset on valittu huolellisesti täyttämään kaikki keittiön tarpeet viipaloinnissa, leikkaamisessa, paloittelussa ja kuutioinnissa. Niiden kovuus on 60–62 HRC, mikä tarkoittaa, että ne pysyvät terävinä erityisen pitkään, mutta vaativat samalla myös hieman lisätyötä niiden teroittamisessa. Suosittelemme paria vetoa timanttiteroituspuikolla ennen jokaista käyttökertaa.Veitsien kahvat on valmistettu vaaleasta pakkapuusta, kovasta ja kompaktista materiaalista, joka on sekä vettä hylkivä että bakteerikasvua ehkäisevä, joten se sopii hyvin keittiöön. Kahvan muoto on pyöristetty keskeltä ja kapenee kohti helaa, mikä tarkoittaa, että saat tukevan otteen käyttämästäsi tekniikasta riippumatta. Tyylikkään vaaleaa puuta olevan muotoilun ansiosta voit jättää veitset näkyville veitsilistaan.Huolehtimalla veitsistäsi oikein varmistat, että ne kestävät useita vuosia. Suosittelemme, että huollat veistä säännöllisesti teroituspuikolla ja teroitat terää tarvittaessa hiomakivellä. Ylläpitohiontaan suosittelemme Mareldin 1000/3000 Hiomakiveä. Todella terävän terän saamiseksi suosittelemme viimeistelemään hionnan Mareldin 4000/8000 Hiomakivellä.