OHJELMAA AIKUISTEN SYNTTÄREILLE

post thumb
Juhlien Järjestäminen
by Pauliina/ on 22 Dec 2021

OHJELMAA AIKUISTEN SYNTTÄREILLE

Mietitkö ohjelmaa aikuisten synttäreille? Monelle synttäreiden järjestäminen tuntuu hieman monimutkaiselta etenkin silloin, jos on tarkoituksena viettää juhlat kotona. Kaikille pitäisi keksiä jotakin mielekästä tekemistä, jotta koko ilta ei menisi vain istumiseksi ja jutusteluksi. Kun synttäreillä on jotakin mielekästä tekemistä, ilta sujuu nopeammin ja kaikille jää mukavia muistoja illasta. Mutta mikä sitten on mielekästä tekemistä, josta kaikki aikuiset vieraat pitäisivät?

MILLAISTA OHJELMAA AIKUISTEN SYNTTÄREILLE KANNATTAA JÄRJESTÄÄ?

Ohjelman miettimisessä kannattaa ottaa huomioon vieraiden mieltymykset, mutta myös omasi. Tykkäävätkö vieraat hassutella ja löytyykö heiltä tarpeeksi huumoria? Tällöin voit keksiä joitakin leikkejä aikuisten synttäreille. Tällaiset leikit voivat olla ihan perinteisiäkin leikkejä, kuten tuolileikki tai vaikka arvuutteluleikki. Perinteisessä tuolileikissä tuolit asetellaan ympyränmuotoon ja niitä tulee olla yksi vähemmän kuin osallistujia. Musiikki laitetaan soimaan, vieraat kiertävät tuoleja, ja kun musiikki loppuu, jokainen etsii itselleen vapaan tuolin. Viimeinen tippuu leikistä.

Arvuutteluleikissä voi esimerkiksi leikkimielisesti arvuutella vierailijoilta synttärisankarin mieltymyksiä. Vieraat yrittävät esimerkiksi arvata synttärisankarin lempiruokaa, lempijuomaa tai vaikka harrastuksia. Parhaiten synttärisankarin tunteva pelaaja voittaa. Yksi hyvä idea on myös pelata perinteistä pullonpyöritystä. Tällöin se, johon pullon korkkipuoli osoittaa päättää, haluaako hän kertoa totuuden vai tehdä tehtävän. Näin jokainen pääsee hassuttelemaan, mutta myös tutustumaan toisiinsa.

PELEJÄ JA LEIKKEJÄ AIKUISTEN SYNTTÄREILLE

Jos kutsutut vieraat eivät innostu oikein leikkimisestä, voi synttäreille hankkia vaikka muutaman lautapelin. Ohjelmaa aikuisten synttäreille lautapelien muodossa voi järjestää myös niin, että pyytää jokaista osallistujaa tuomaan kotoaan yhden lautapelin mukanaan. Näin kaikki pääsevät pelaamaan omaa suosikkipeliään illan aikana. Lautapelien kannattaa olla sellaisia, että niitä voi pelata useampi vieras kerrallaan. Kaksinpelit ja yksinpelit kannattaa jättää suosiolla kotiin.

Ohjelmaa aikuisten synttäreille voi saada myös korttipeleistä. Hyviä korttipelejä ovat esimerkiksi perinteiset pelikorteilla pelattavat pelit, mutta myös esimerkiksi Skibbo tai Uno. Korttipeleistä pitää jokainen, ja pelien äärellä voi jutella, herkutella ja pitää hauskaa. Kannattaa kuitenkin muistaa, että peliä ei tule ottaa liian vakavasti, vaan pelkästään hauskanpidon muodossa.

OHJELMAA SYNTTÄRISANKARIN MIELTYMYSTEN MUKAISESTI

Synttäreiden ohjelmassa kannattaa myös huomioida synttärisankarin mieltymykset. Rakastaako hän elokuvia vai onko hän kova seuraamaan urheilua? Mitä, jos katsoisitte vaikka yhdessä synttärisankarin oman lempielokuvan tai seuraisitte hänen rakastamaansa urheilulajia televisiosta? Urheilulajin seuraamisen yhteydessä voi vaikka lyöjä vetoa ja ennen vedonlyöntiä tarkistaa saatavilla olevat vakiovihjeet, jotta jännitys nousisi suuremmalle tasolle. Synttäreiden ohjelma on nimittäin parhaimmillaan silloin, kun synttärisankari nauttii olostaan.

Synttärien järjestäminen kannattaa aloittaa aina ajoissa, eikä jättää mitään viime tinkaan. Näin synttäreistä tulee taatusti onnistuneet ja osaa ottaa huomioon sekä vieraiden että synttärisankarin toiveet. Synttäreitä järjestäessä kannattaa lukea läpi vinkit viimeiselle viikolle ennen juhlia. Niihin lukeutuu esimerkiksi se, että muistaa ostaa kaikki tarvittavat ruokatarpeet ja tehdä kunnon siivouksen.

IKIMUISTOISTA OHJELMAA AIKUISTEN SYNTTÄREILLE

Miten sitten voi järjestää sellaista ohjelmaa juhliin, joka jää jokaisen mieliin pitkäksi aikaa? Usein yhteiset hetket ystävien seurassa hauskaa pitäen ovat juuri niitä, joita ei koskaan unohda. Samalla kannattaa myös tehdä jotain sellaista, jota ei välttämättä ole koskaan ennen tehnyt. Se voi esimerkiksi olla jonkin eksoottisen ruokalajin syöminen tai jokin muu jännittävä kokemus.

Jännittävätkö vieraat esiintymistä tai korkeita paikkoja? Mitä jos hankkisit synttäreille karaokelaitteet ja laulaisitte yhdessä sydämenne kyllyydestä? Tai mitä jos kiipeäisitte yhdessä läheiselle kukkulalle, katselisitte maisemia ja grillaisitte ulkona ennen itse synttärisankarin kotiin menemistä?

Monesti on hankala miettiä, millaista ohjelmaa aikuisten synttäreille tulisi järjestää. Ohjelman järjestämistä ei kannata kuitenkaan ottaa liian tosissaan, vaan kaiken pitäisi olla suhteellisen rentoa. Jos stressaat liikaa juhlien järjestämisestä, kannattaa pyytää ystävää avuksi. Silloin kun juhlien järjestämisestä stressaa liikaa, unohtaa nauttia koko juhlista, eikä niistä lopulta tule muuta kuin pakolla suoritettu tapahtuma. Ota siis rennosti ja nauti hetkestä, vaikka suunniteltu ohjelma menisikin pieleen.