Kiritsuke on japanilainen vihannesveitsen ja kalaveitsen välimuoto.Tätä klassista hybridiveistä on perinteisesti käyttänyt kokki ravintolassa aseman merkkinä, koska sitä on vaikea käsitellä. Nykyään tämä on suosittu veitsityyppi japanilaisessa keittiössä, missä sitä käytetään lähes kaikkeen.Vahva terä on valmistettu jopa 69 kerroksisesta damascus-teräksestä ja sen ydin on kovaa VG10 terästä. Rakenne tekee veitsen terästä ruosteenkestävän ja terävän. Kahva on valmistettu tyylikkäästä, mustasta micartasta. Huomaat pian, että kiritsuke hoitaa useimmat tehtävät ongelmitta. 1930-luvun alkupuolelta lähtien Yaxell on ollut yksi Japanin suurimmista veitsivalmistajista. Veitset ovat olleet pitkään suosittuja japanilaisissa ravintolakeittiöissä, ja ne ovat nyt tosissaan pääsemässä gourmet-ravintoloihin ympäri maailmaa.