Kaikkia elintarvikkeita ei ole yhtä helppoa leikata – sen tietää, jos on yrittänyt leikata bataattia tai myskikurpitsaa tavallisella kokkiveitsellä. Se ei nimittäin ole helppoa eikä erityisen turvallista. Korkealaatuisella Victorinox-kokkiveitsellä työ sujuu huomattavasti helpommin. Sahalaitainen terä leikkaa ja “sahaa” samanaikaisesti, joten veitsi toimii hyvin ulkopuolelta kovempien ja sisäpuolelta pehmeämpien raaka-aineiden kanssa. Kokkiveistä voi käyttää myös esimerkiksi salaatin ja lihan leikkaamiseen, mihin kokkiveistä ei tavallisesti tulisi käyttäneeksi.Ote kokkiveitsen käytännöllisestä fibrox-muovikädensijasta on tukeva, eikä se muutu liukkaaksi, kun veitsi on märkä. Laadukas terä on valmistettu erittäin korkealaatuisesta ruostumattomasta teräksestä. Veitset valmistetaan Sveitsissä, missä Victorinox aikoinaan perustettiinkin. Veitsi kestää pesun astianpesukoneessa, mutta terävyyden säilyttämisen ja teräksen käyttöiän vuoksi suosittelemme pesemistä käsin.