Santoku-veitsi on klassinen japanilainen kokkiveitsi, jonka suosio kasvaa kasvamistaan länsimaisissa keittiöissä. Viime vuosien aikana siitä on tullut suosittu myös suomalaisissa keittiöissä. Veitsen kädensija on kiillotettua ruusupuuta, joka on FSC-sertifioitu ja tuotettu Intiassa. Ruusupuu on kova puulaji, sen öljypitoisuus on korkea ja kutistuvuus pieni. Materiaalia käytetään siksi laajalti keittiövälineissä. Terävässä, leveässä ruostumattomasta teräksestä valmistetussa veitsenterässä on ilma-aukkoja. Niiden ansiosta leikattavan ruoka-aineen ja veitsen terän väliin ei muodostu tyhjiötä. Se tarkoittaa, etteivät perunat leikatessa tartu kiinni veitsenterään, vaan putoavat sen sijaan leikkuulaudalle. Veitsi kestää pesun astianpesukoneessa, mutta teräksen käyttöiän varmistamiseksi on suositeltavaa pestä se käsin.