Santoku sopii erinomaisesti vihannesten, lihan, kalan ja hedelmien leikkaamiseen ja pilkkomiseen. Samura on valmistanut tämän santokuveitsen japanilaisella menetelmällä Kiinassa damaskiteräksestä. Veitsen terä koostuu 67 kerroksesta damaskiterästä, joka valmistetaan takomalla useita rauta- ja teräskerroksia yhteen. Tämä lisää terän terävyyttä ja kestävyyttä. Kun veitsen terä sitten teroitetaan, eri kerrokset tulevat näkyviin ainutlaatuisena kuviona.Terän pituus on 17,5 senttimetriä ja kovuus 61 (HRC), ja veitsen paino helpottaa sekä leikkaamista että pilkkomista. Ergonominen kahva on G-10-materiaalia, joka on karkaistu ja vahva komposiittimateriaali ja kestää kosteutta. Terän ja kahvan välissä on antibakteerista terästä, mikä on eduksi ruoanlaitossa.