Samuran Damascus-sarjan kokkiveitsi on valmistettu Kiinassa japanilaisella menetelmällä. Samuran kokkiveitsi on monipuolinen, olipa kyseessä lihan, kalan, vihannesten tai hedelmien leikkaaminen tai pilkkominen. Veitsen terä koostuu 67 kerroksesta damaskiterästä. Damaskiteräs valmistetaan takomalla useita rauta- ja teräskerroksia yhteen, mikä lisää terän terävyyttä ja kestävyyttä. Kun veitsen terä sitten teroitetaan, eri kerrokset tulevat näkyviin ainutlaatuisena kuviona. Terän pituus on 20 senttimetriä ja kovuus 61 (HRC), ja veitsen paino helpottaa sekä leikkaamista että pilkkomista.Ergonominen kahva on G-10-materiaalia, joka on karkaistu ja vahva komposiittimateriaali ja kestää kosteutta. Terän ja kahvan välissä on antibakteerista terästä, mikä on eduksi ruoanlaitossa.