Kahden korkealaatuisen veitsen sarja: fileointiveitsi (terän pituus 16 cm) ja joustava pilkkomisveitsi (18 cm). Tämä Mareld-keittiöveitsisarja on suunniteltu saksalaisen veitsiperinteen mukaisesti ja se on valmistettu 1.4116 ruostumattomasta teräksestä, jonka kovuus on 55–57 HRC Rockwellin asteikolla. Tämä tarjoaa kestävän terän, joka selviää kovistakin haasteista keittiössä samalla kun se on helppo teroittaa takaisin täyteen terävyyteen kerta toisensa jälkeen.Kahva on valmistettu vaaleasta pakkapuusta, joka on sekoitus ohuita puukerroksia, jotka on liitetty yhteen hartsilla korkean paineen alaisena. Se luo kovan ja kompaktin materiaalin, joka sopii hyvin keittiöön vettä hylkivän ja bakteereja ehkäisevien ominaisuuksiensa ansiosta.Mareldin eurooppalaisessa fileointiveitsessä on keskipehmeä jousto, joka tarjoaa hyvän tarkkuuden käytön aikana. Hyvällä fileointiveitsellä on paljon helpompi suorittaa tehtäviä, jotka muuten voivat olla vaikeita. Kuten lohenpuolikkaan fileointi tai kokonaisen kanan paloittelu. Veitsen profiilin ja kapean terän ansiosta se soveltuu hyvin myös kinkun tai lihan leikkaamiseen ohuiksi viipaleiksi.Pilkkomisveitsi hoitaa niin isot kuin pienetkin työt keittiössä. Korkean terän ansiosta saat erinomaisen vakauden, kun taas ohut reuna takaa äärimmäisen tarkkuuden. Haluatko halkaista kaalin tai kuutioida palan inkivääriä? Mareldin pilkkomisveitsi selviää molemmista tehtävistä erinomaisesti. Veitsen terä on lähes litteä, mikä tekee siitä täydellisen silppuamiseen klassisen keinuvan liikkeen sijaan. Hauska, käytännöllinen ja hyödyllinen lisä muille keittiössäsi oleville veitsille.Veitsien terävyyden säilyttämiseksi parhaalla mahdollisella tavalla suosittelemme, että peset veitset käytön jälkeen käsin, kuivaat ne talouspaperilla ja säilytät veitsilistalla tai veitsitelineessä. Suosittelemme, että huollat veistä säännöllisesti teroituspuikolla ja teroitat terää tarvittaessa kostealla hiomakivellä. Ylläpitohiontaan suosittelemme Mareldin 1000/3000 Hiomakiveä. Edistyksellisempää hiontaa varten suosittelemme yhdistämään karkeamman ja hienomman hiomakiven, esimerkiksi Mareldin 300/1500 Hiomakiven ja Mareldin 4000/8000 Hiomakiven. Näin voit ensin käyttää karkeampaa hiomakiveä uuden pinnan luomiseen ja sitten hienommalla kivellä kiillottaaksesi terän täydelliseksi.