Mareldin Akio veitsisetti kuudella laadukkaalla japanilaisella keittiöveitsellä. Kaksi santoku-veistä (terien pituus 13 ja 18 cm), japanilainen leipäveitsi (20 cm), iso kokkiveitsi (21 cm), pieni vihannesveitsi (9 cm) ja kapea yleisveitsi, jonka terän pituus on 13 cm. Kahvat on valmistettu kevyestä pakkapuusta, kompaktista ja kestävästä materiaalista, joka on sekä vettä hylkivä että bakteerikasvua estävä.Veitsien kovuus on 60-62 HRC, mikä on korkeampi kuin perinteisillä eurooppalaisilla veitsillä, mikä tarkoittaa, että ne säilyvät terävinä poikkeuksellisen pitkään. Damascus-tekniikalla 67 kerroksesta ruostumatonta terästä, mikä antaa terille kauniin kuvion, joka on ainutlaatuinen jokaisella veitsellä. Veitset on valittu huolella, jotta ne täyttävät kaikki keittiön tarpeet viipaloinnissa, leikkaamisessa, pilkkomisessa ja kuutioinnissa.KOKKIVEITSI on sarjan suurin ja sen terän pituus on 21 cm. Mareldin Akio-kokkiveitsi on kaunis ja tasapainoinen veitsi, vankka ja vakaa muotoilultaan, joka sopii ihanteellisesti useimpiin suuriin keittiön tehtäviin. Terävällä, laadukkaalla kokkiveitsellä ruoanlaitto on helpompaa ja hauskempaa. Kahva pullistuu hieman keskeltä ja kapenee sitten helaa kohti, mikä tarjoaa sinulle tukevan otteen riippumatta siitä, piteletkö sitä helan yläpuolelta vai takaa.LEIPÄVEITSI on 20 cm pitkä, mikä on enemmän kuin tarpeeksi useimpiin leipätyyppeihin. Terävä, hammastettu leikkuuterän avulla saat täydelliset viipaleet sekä hiivaleivästä että hapanleivästä, jossa on kova kuori ja sitkeä, ilmava sisustus. Ihanteellinen sekä rapealle leipomon leivälle että höyryävälle tuoreelle leivälle suoraan omasta uunista. Asettele leivänpäälliset, nyt on luksusaamiaisen aika!SANTOKU VEITSI on ehkä suosituin tyyppi japanilaisten kokkiveitsien joukossa. Tässä on kaksi eniten käytettyä versiota, joiden terien pituus on 13 ja 18 cm. Japanin sana “san” tarkoittaa numeroa kolme ja “toku” tarkoittaa tehtäviä. Suoraan käännettynä se tarkoittaa “kolme tehtävää”. Jotkut uskovat sen tarkoittavan, että santoku-veistä voidaan käyttää lihan, siipikarjan ja kalan leikkaamiseen, kun taas toiset väittävät, että sitä tulisi käyttää leikkaamiseen, kuutioimiseen ja silppuamiseen. Joka tapauksessa saat veitset, joissa on erittäin toiminnallinen ja kaunis muotoilu, jotka ovat ihanteellisia sekä arkiruoan että edistyneempien ruokien valmistukseen.VIHANNESVEITSI on usein se pienin ja edullisin keittiöveitsi, mutta itse asiassa varsin tärkeä, koska se on yksi eniten käytetyistä veitsistä! Mareldin Akio vihannesveitsen terän pituus on 9 cm ja se sopii kaikkeen aina sienien puhdistuksesta, yrttien ja chilien pilkkomiseen, pakkausten avaamiseen tai perunoiden kuorimiseen. Pienen kokonsa ansiosta se on erittäin kätevä, koska terän käsittely on todella helppoa.YLEISVEITSI on kapeampi muotoilultaan, joten se sijoittuu pienemmän kokkiveitsen ja vihannesveitsen väliin. Yleisveitsi on hyvä vaihtoehto, jos sinusta on mukavampi käyttää pienempää veistä keittiössä. Mareld Akio -yleisveitsestä saat kapean mutta tehokkaan veitsen, jolla on useita mahdollisuuksia - ihanteellinen pilkkomiseen, viipaloimiseen tai pienempien vihannesten, kuten salottisipulin tai valkosipulin, leikkaamiseen.Akio-sarjan veitset pysyvät terävinä pitkään ja ovat helppoja käsitellä. Kova, hyvin tehty ja partaterän terävä veitsi ei itse asiassa ole vaarallinen, koska se tekee juuri sen, mitä käsi pyytää, nopeasti ja tarkasti. Sitä vastoin pehmeä, vino ja tylsä veitsi “liikkuu omalla tavallaan”, lipsuu ja tekee vaarallisia viiltoja. Tyylikäs muotoilu Damascus-terästä ja vaaleaa puuta ovat tyylikäs sisustuselementti keittiöön, joten voit jättää veitset esille veitsilistaan. Suosittelemme, että ne pestään käsin. Voit lukea lisää veitsien ylläpidosta alta.