Mareldin Akio veitsisetti viidellä laadukkaalla japanilaisella keittiöveitsellä. Kaksi santoku-veistä (terien pituus 13 ja 18 cm), iso kokkiveitsi (21 cm), pieni vihannesveitsi (9 cm) ja kapea yleisveitsi, jonka terän pituus on 13 cm. Veitset on valmistettu Damascus-tekniikalla 67 kerroksesta ruostumatonta terästä, mikä antaa terille kauniin kuvion ja tekee jokaisesta veitsestä ainutlaatuisen. Veitset on valittu huolella, jotta ne täyttävät kaikki keittiön tarpeet viipaloinnissa, pilkkomisessa ja kuutioinnissa.Niiden kovuus on 60–62 HRC, mikä on korkeampi kuin perinteisillä eurooppalaisilla veitsillä ja tarkoittaa, että ne pysyvät terävinä poikkeuksellisen pitkään. Kahvat on valmistettu kevyestä pakkapuusta, kompaktista ja kestävästä materiaalista, joka on sekä vettä hylkivä että bakteerikasvua estävä. Tyylikäs muotoilu Damascus-terästä ja vaaleaa puuta ovat tyylikäs sisustuselementti keittiöön, joten voit jättää veitset esille veitsilistaan.SANTOKU VEITSI on ehkä suosituin tyyppi japanilaisten kokkiveitsien joukossa. Tässä on kaksi eniten käytettyä versiota, joiden terien pituus on 13 ja 18 cm. Japanin sana “san” tarkoittaa numeroa kolme ja “toku” tarkoittaa tehtäviä. Suoraan käännettynä se tarkoittaa “kolme tehtävää”. Jotkut uskovat sen tarkoittavan, että santoku-veistä voidaan käyttää lihan, siipikarjan ja kalan leikkaamiseen, kun taas toiset väittävät, että sitä tulisi käyttää leikkaamiseen, kuutioimiseen ja silppuamiseen. Joka tapauksessa saat veitset, joissa on erittäin toiminnallinen ja kaunis muotoilu, jotka ovat ihanteellisia sekä arkiruoan että edistyneempien ruokien valmistukseen.KOKKIVEITSI on sarjan suurin ja sen terän pituus on 21 cm. Mareldin Akio-kokkiveitsi on kaunis ja tasapainoinen veitsi, vankka ja vakaa muotoilultaan, joka sopii ihanteellisesti useimpiin suuriin keittiön tehtäviin. Terävällä, laadukkaalla kokkiveitsellä ruoanlaitto on helpompaa ja hauskempaa. Kahva pullistuu hieman keskeltä ja kapenee sitten helaa kohti, mikä tarjoaa sinulle tukevan otteen riippumatta siitä, piteletkö sitä helan yläpuolelta vai takaa.VIHANNESVEITSI on usein se pienin ja edullisin keittiöveitsi, mutta itse asiassa varsin tärkeä, koska se on yksi eniten käytetyistä veitsistä! Mareldin Akio vihannesveitsen terän pituus on 9 cm ja se sopii kaikkeen aina sienien puhdistuksesta, yrttien ja chilien pilkkomiseen, pakkausten avaamiseen tai perunoiden kuorimiseen. Pienen kokonsa ansiosta se on erittäin kätevä, koska terän käsittely on todella helppoa.YLEISVEITSI on kapeampi muotoilultaan, joten se sijoittuu pienemmän kokkiveitsen ja vihannesveitsen väliin. Yleisveitsi on hyvä vaihtoehto, jos sinusta on mukavampi käyttää pienempää veistä keittiössä. Mareld Akio -yleisveitsestä saat kapean mutta tehokkaan veitsen, jolla on useita mahdollisuuksia - ihanteellinen pilkkomiseen, viipaloimiseen tai pienempien vihannesten, kuten salottisipulin tai valkosipulin, leikkaamiseen.Akio-sarjan veitset pysyvät terävinä pitkään ja ovat helppoja käsitellä. Kova, hyvin tehty ja partaterän terävä veitsi ei itse asiassa ole vaarallinen, koska se tekee juuri sen, mitä käsi pyytää, nopeasti ja tarkasti. Sitä vastoin pehmeä, vino ja tylsä veitsi “liikkuu omalla tavallaan”, lipsuu ja tekee vaarallisia viiltoja. Suosittelemme, että veitset pestään käsin. Voit lukea lisää huoltovinkkejä alta.