KARAOKEBIISIT – SUOMALAISTEN KESTOSUOSIKIT

post thumb
Karaokejuhlat
by Pauliina/ on 08 Jul 2021

KARAOKEBIISIT – SUOMALAISTEN KESTOSUOSIKIT

Suositut karaokebiisit ovat kaikkien tuntemia ikivihreitä kappaleita. Paljastamme, mitkä 10 kappaletta ovat suomalaisten kaikkien aikojen karaokesuosikkeja. Listalle mahtuu muutama melko yllättävä biisi. On olemassa muutamia kappaleita, jotka odottaa kuulevansa baarien karaokeilloissa. Ensimmäisenä listalla on hieman yllättävä Vesa-Matti Loirin Lapin kesä. Toiseksi suosituin kappale tuskin yllättää ketään. Se on Rauli ”Badding” Somerjoen Paratiisi. Se on juuri kipale, jonka odottaa kuulevansa karaokessa.

KARAOKEBIISIT, JOITA RAKASTETAAN ESITTÄÄ

Seuraavat kappaleet ovat todellisia suomalaisen musiikin ikivihreitä ja ne kuuluvat myös karaokeen. Kukapa ei haluaisi laulaa Anna Hanskin Kotiviiniä tai Yö-yhtyeen Joutsenlaulua. Myös Dingon Levoton Tuhkimo on suosittu. Hiukan yllättävä kappale on Samuli Edelmanin Peggy, mutta toisaalta se oli aikanaan iso hitti. Myös Hectorin Mandoliinimies on suosittu karaokelaulajien keskuudessa.

Karaoke Suomi tekee tunnetuksi nimenomaan suomalaista karaokegenreä. Siihen kuuluvat edellä mainitut ikivihreät biisit, mutta myös tämän hetken listaykköset. Vaikka karaoke on alun perin lähtöisin Japanista, sillä on erittäin vahva asema suomalaisessa baarikulttuurissa. Suomessa järjestetään myös karaokelaulukilpailuja, joissa lahjakkaat karaoke-esiintyjät pääsevät mittelemään paremmuudestaan. Valtaosa karaokea harrastavista laulaa sitä myös kotona.

YKSI KAPPALE YLLÄTTÄÄ KARAOKESUOSIKEISSA

Yllättävin suosikkikappale on Paula Koivuniemen Kuuleeko Yö. Se on suhteellisen helppo biisi laulaa. Seuraava kappale on oikea karaokeklassikko. Olet varmasti joskus kuullut Jari Sillanpään Satulinnan. Top10-listan jumbosijalla on todellinen hittien hitti – Pelle Miljoonan Moottoritie on kuuma. Suurin osa suosituista karaokebiiseistä on melodioiltaan yksinkertaisia ja ne mielletään helpoiksi esittää. Se on suosittujen kappaleiden salaisuus.